|   Velkommen   |   Fodterapi   |   Zoneterapi   |   Priser & TILSKUD   |

Fødderne skal vi gå rundt på hele livet, og de skal kunne holde til lidt af hvert. Her får du en række råd til, hvordan du sikrer dig sunde fødder.

10 gode råd
til hvordan du plejer dine fødder.

1.

Det kan du for eksempel gøre i det daglige brusebad. Hvis du bruger sæbe, skal du være opmærksom på, at fodvask med sæbe udtørrer huden, så de skal naturligvis skylles med vand bagefter.

Skyl fødderne dagligt
i lunkent vand

2.

– især mellem tæerne. Det er
vigtigt med helt tørre fødder,
fordi hudsvamp trives i varme, fugtige og mørke omgivelser, altså i fx nylonstrømper og lukkede sko. Svampesporer dræbes ved 60 graders vask.

Tør fødderne grundigt efter bad

3.

Klipper du neglene ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, og det kan danne betændelse i siden af neglen, som er meget smertefuldt. Sker det, skal du søge professionel behandling hos en statsaut. fodterapeut.

Klip neglene lige over

4.

Hård hud og ligtorne er symptomer på forkert og/eller ensidig belastning, så derfor kan der være god grund til at kigge nærmere på dit fodtøj. Med professionel hjælp kan du få fjernet hård hud og aflastet generne.

Hård hud og ligtorne
skal fjernes

5.

Huden på fødderne har tendens til at blive tør, og creme har en plejende effekt. Du skal dog ikke komme creme mellem tæerne.

Massér fødderne med en god fugtighedscreme

6.

Øvelser med fødder og tæer styrker fodens muskler og bevægelighed. Du kan fx krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned ? det styrker kredsløbet.

Motionér fødderne

Pas på dine fødder 
– de skal bære dig gennem hele livet...

7.

Ud over at strømper skal skiftes dagligt, må de ikke stramme. Det kan nemlig lukke af for blodomløbet til fødderne. Det kan også anbefales at bruge strømper af naturmaterialer, fordi de opsuger fugt og foden kan ånde.

Husk rene fødder og
rene strømper

8.

Børn klager sjældent over deres sko og affinder sig ofte med for små sko. Det kan resultere i at børn udvikler fejlstillinger på fødderne resten af livet.

Tjek børnenes fødder
og fodtøj

9.

– hvis du går forkert på fødderne. Hvis fødderne har fejlstillinger, går man unaturligt, og det kan give smerter op gennem kroppen. Det kan behandles ved at få fremstillet et individuelt indlæg, hos din fodterapeut.

Brug indlæg i dine sko

10.

- så har dine fødder det bedst! Flade, høje, spidse, brede og bløde. Vælg forskelligt fodtøj alt efter om du skal på arbejde, til fest, dyrke sport eller slappe af.

Skift sko efter gøremål

DINE FØDDER

Dine fødder skal bære rundt på din krop, lige fra den dag du tager dine første skridt. Det er en belastning, som faktisk er meget større end de fleste går rundt og tror.

Derfor er det yderst vigtigt, at du passer og plejer din fødder hver eneste dag. Gør du det, er der en bedre mulighed for, at dine fødder nok skal bære dig rundt resten af livet.

På dette link finder du en guide til viden om fødder.